Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 January 2021
Tipsa: 070-508 44 84

Fängelse för sexuellt övergrepp mot barn

En 45-årig man hemmahörande i Västernärke har dömts till åtta månaders fängelse för sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande. Han har vid tre tillfällen under augusti månad förra året berört könsorganet på en ung pojke. Det har skett vid olika badplatser. Han har också vid minst tre tillfälllen berört pojken utanpå kläderna på ett sexuellt sätt.

Den 45-årige mannen har lärt känna flera ungdomar genom att spela mobilspelet Pokemon Go med dem. Med den utsatta pojken fick han särskilt bra kontakt och de började umgås på tu man hand, bland annat åkte de och badade tillsammans.

Den 45-årige mannen nekar till brott. Han medger att han möjligen kommit åt pojken när han rättat till dennes kläder.

Tingsrätten konstaterar att mannen så sent som 2017 dömdes för sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt ofredande och barnpornografibrott. Då dömdes han till fängelse i ett år och tre månader.

Den här gången döms mannen till åtta månaders fängelse och han ska bli kvar i häktet tills domen vunnit laga kraft. Mannen ska också betala 75 000 kronor i skadestånd till pojken.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-06 7:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.