Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Nygammalt namn på chefspost i Lekeberg

Eva Jonsson blir tillförordnad kommundirektör i Lekebergs kommun. Hon börjar sin tjänst på måndag den 16 januari.

Eva Jonsson efterträder Gustaf Olofsson som meddelat att han börjar en ny tjänst som kommunchef i Tibro kommun.
- Det känns otroligt bra att få en så erfaren och kompetent person som Eva till det här viktiga uppdraget. Eva har även god kännedom om Lekebergs kommun och vi är övertygade om att det här är en mycket bra rekrytering för oss och hela kommunen. Vi ser fram emot en nystart för Lekeberg med både nytt politiskt styre och ny kommundirektör, säger Caroline Elfors (M) kommunstyrelsens ordförande, i ett pressutskick.

Erfarenhet från Lekeberg
 

Eva Jonsson är ingenjör till utbildningen. Hon har bland annat arbetat som teknisk chef i Kumla samt förbundschef för Samhällsbyggnad Bergslagen. Hon har erfarenhet från Lekeberg. Mellan 2008 och 2012 var hon både kommunchef och teknisk chef i Lekebergs kommun. Till det ska läggas att hon i närtid varit tillförordnad teknisk chef i Lekeberg.
- Jag är riktigt glad över att det här gick i lås. Rekryteringen av Eva skapar goda förutsättningar för att vi inte tappar fart och kan omsätta våra politiska mål till kommunal service för Lekebergs invånare, säger i pressmeddelandet Peter Strömberg (M) kommunstyrelsens vice ordförande.
Efter att Eva Jonsson tillträtt formellt kommer processen med att rekrytera en permanent kommundirektör/kommunchef att påbörjas.

 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-12 9:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla