Gå till innehåll
Lekeberg

Hela revygänget redo för premiär i morgon.

Dagens Ungdom! - En revy med mycket väsen!

Publicerad: 26 May 2023 14:50

Nu till helgen är det dags för de 18 deltagarna i ungdomsgruppen i Lekebergs Revysällskap att spela upp resultatet av vårterminens träffar. “Dagens Ungdom! - En revy med mycket väsen” är en sketchrevy med inslag av lite sång och dans.

– Materialet är till den största delen nyskrivet men innehåller även ett par inlånade guldkorn från några välkända humorikoner, säger ledaren Adam Randle och berättar att föreställningen till stor del består av möten, bokstavligen. 

– Ungdomarna driver här både med sig själva och sin samtid. På samma gång driver de även med motsatsen och kontrasten till allt detta. Denna blandning av material och innehåll gör därför att beskrivningen “möten mellan gammalt och nytt” blir väldigt träffande.

Detta är den andra revyn i ordningen som ungdomarna ger sig i kast med. Förra gången var det en kort men intensiv och showig historia. Denna gång är föreställningen något längre, cirka en timme, och har större fokus på textbaserade sketcher med många roller i. 

– Något som både ger en större utmaning för de medverkande när det kommer till samspel som ensemble och samtidigt tränar dem i hantering av text, avslutar Adam.

Föreställningen är en produktion av Lekebergs Revysällskaps ungdomsrevy och spelas på Sparbanksbörsen i Fjugesta den 27 maj klockan 17:00, samt den 28 maj klockan 12:00 som vanligt bokar man biljetter via Lekebegsrevyns sajt.


 

Annons

lekeberg