Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Bakluckeloppis på torget i Fjugesta på lördag

Socialdemokraternas bakluckeloppis på toget i Fjugesta har blivit tradition. På lördag är det dags igen.Socialdemokraternas bakluckeloppis på toget i Fjugesta har blivit tradition. På lördag är det dags igen.

Det populära bakluckeloppiset på torget i Fjugesta är tillbaka efter pandemi-uppehållet. På lördag mellan kl 9 och 13 finns 20 säljare på plats - med rejäla avstånd. Och som vanligt bjuds det på kaffe med hembakat.

Idag är det Socialdemokraterna i Lekeberg som står för evenemanget, men från början var det kommunen som arrangerade. Första gången var i maj 2003, minns Jette Bergström som då var turismansvarig i kommunen
– Då var det bara ett tillfälle och en mycket begränsad skara försäljare.
2004 började man med bakluckeloppis vid två tillfällen. Ett i slutet av maj och ett i slutet av augusti. Antalet säljare växte stadigt, som mest var det runt 45. Det delades ut turistbroschyrer till besökarna och då kunde man räkna ut att cirka 500 besökare kom till torget. 

Det pågick till 2011 när jag fick nya arbetsuppgifter, säger Jette och berättar att det sedan låg nere till 2014. Med kommunens godkännande gick arrangörskapet då över till socialdemokraterna.

Det var praktiskt eftersom Jette Bergström var - och är - aktiv där. Och arrangören bjuder alltid på kaffe, festis och hembakat. Nåt som uppskattas av säljare och besökare.

Det har varit en trevlig uppgift att syssla med. I år är det ju en speciell utmaning med tanke på pandemin. Vi kommer att rita och berätta på torget för att det ska bli så smidigt  och tryggt som möjligt för både säljare och besökande, avslutar Jette Bergström.

Då intresset har varit stort finns det en reservlista för säljsugna.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-24 20:16
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.