28 Maj 2020
Tipsa: 070-508 44 84

På lördag mullrar det i Fjugesta igen

På lördag är det dags för Augustimuller. Ett arrangemang som pågår från morgon till kväll i Fjugesta. Foto: Per NilssonPå lördag är det dags för Augustimuller. Ett arrangemang som pågår från morgon till kväll i Fjugesta. Foto: Per Nilsson

För åttonde året i rad anordnas nu på lördag Augustimuller i Fjugesta centrum. Cirka 300 veteranfordon ställs ut och bedöms, Bosse Bildoktorn kommenterar och svarar på frågor och så är det mängder av andra aktiviteter. En familjefest där allt är gratis.

Arrangör är Centrumgruppen i Fjugesta med ständiga samarbetspartnern Lions Club. Från klockan 10 är det insläpp av fordon. Förra året kom det cirka 300 och det finns ingen anledning att tro att det blir färre i år.

De står sedan uppställda över hela centrum för att beskådas och bedömas av publiken tills det är dags för prisutdelning klockan 14.30.

Drive in-vigsel 

Under tiden kan man roa sig med att titta på när Kilsbergens MK kör enduro på torget där det vid två tillfällen också är godisregn. För underhållningen svarar Rockrullarna, Ol’ Friends and the Brunettes samt Lekebergs Revysällskap.

Lions delar ut stipendium på scenen och Svenska Kyrkan har drive in-vigslar utanför Kyrkans Hus på Storgatan. Dit är alla par som har intyg om hindersprövning med sig välkomna.

Ett helt nytt inslag är att Bilradiolagret medverkar med sin BRL-Vito, en ljudbild med 19 800 watts effekt. Men Magnus Persson i Centrumgruppen lugnar eventuellt oroliga med att det blir korta inslag när inget annat pågår på scenen. 

Öltält på kvällen

Augustimuller har vuxit sedan starten för åtta år sedan och verkligen blivit den familjefest som företagarna i Fjugesta eftersträvat.

Exakt hur många som totalt besökte förra årets Muller vet nog ingen, men en bedömning är totalt ett par tusen.

Dagen avslutas klockan 15 med kortege genom samhället. På kvällen har Fjugesta IF After Muller med öltält och matservering på torget.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-13 14:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.