Gå till innehåll
Lekeberg / Konstutställning

Målning av Birgitta Franzén. Foto: Josefine Milton

Konst under helgen i Lekeberg

Publicerad: 3 November 2023 16:06

För sjunde året i rad är det i helgen dags för utställning i Edsbergs bygdegård. Utställare är konstnärer och hantverkare i Lekeberg och bygdeföreningens medlemmar.

I år är det ett tjugotal personer som ställer ut sammanlagt sjuttionio alster, och det är tavlor, smycken, keramik, textil och återbruk som visas på utställning. Hängningen och placeringen av verken har utförts av fem medlemmar i föreningen under tre dagar.

– Om alla tycker att det är lika trevligt som vi, så får de en upplevelse lördag och söndag, säger Kerstin Leijonborg som är ordförande i Edsbergs bygdegård.

Eva Zandström Berg arbetar med återbruk under temat "hår". Foto: Josefine Milton

Förutom utställningen, som pågår lördag och söndag kl.10-15, så finns även möjlighet att sitta ner en stund och fika. Fri entré och fikakassan går till Edsbergs bygdegårds verksamhet.

En ljusstake i keramik av Ina Bee Bergsten. Foto: Josefine Milton

Återbruk med djurtema av Rolf Zandström. Foto: Josefine Milton

Katter med personlighet, målade av Christina Dahlström. Foto: Josefine Milton

Händer i närmaste framtiden på bygdegården

Framtida arrangemang på Edsbergs bygdegård börjar med julmarknad den 26 november och i december blir det Elvis Show med The Cadillac Band den 9e kl. 19. 

Längre fram i vår kommer musikalartisterna Trio KaNoT och framför Guldkorn från Duvermåla, en blandning av musik och berättelser om utvandringen till Amerika.

Annons

lekeberg