Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Trollet vid Rastpunkt i Laxå skrotat

Sedan en tid är det välkända trollet vid Rastpunkt bortplockat. En besökare mailade kommunen och frågade vad som hänt med trollet och om det kommer tillbaka? Svaret är nej, det har skrotats.

​Trollet stod i många år utanför Rastpunkt i Laxå. Dessförinnan höll det i många år till i Marieberg, utanför köpcentrum. Sedan en tid är dock trollet borta och en nyfiken besökare mailade Laxå kommun om varför?

“Vi älskar det trollet och blev ledsna när det var borta”, står att läsa.

Laxå kommun svarar följande.

“Jag tror att ni menar RastMarie som fanns i anslutning till RastPunkt och Burger King. Statyn ägdes av Rastpunkt och började bli dålig i konstruktionen. Den plockades därför ned och jag vet inte om de avser att renovera och återuppföra statyn eller inte”.

Vi ringde upp Rastpunkt i Laxå för att höra om det kommer åter?

Svaret blev nej, det är tyvärr skrotat.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-20 12:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.