Gå till innehåll
Laxå

Tiveds Hembygdsförening ordnade påskfest

Publicerad: 31 March 2024 12:57

Traditionsenligt höll Tiveds Hembygdsförening ”införpåskenfest” i Åboholm på Skärtorsdagskvällen. Filmer och fika stod på schemat.

Föreningens Gunlög Enhörning sammanfattar kvällen: 

Tre vuxna som står bakom en projektor på ett stativ i ett rum med bord och stolar.

Fotografen Janne Rickard tillsammans med Ulla Carlsson och Björn Palmqvist, ordförande respektive vice ordförande i Tiveds hembygdsförening

"Det var en kväll som inleddes med fyra kortare lokala naturfilmer hämtade från Tivedsbygdens leder och stigar. Fängslande filmer av Janne Rickard som med fast hand, i mestadels svår terräng, bland annat fångat skogen, bergen, tärnarna och glittrande vattenspeglar på sjöarna.

Gästerna lovordade Janne för de välregisserade filmavsnitten av en natur som många på grund av ålder och krämpor idag kanske inte kan uppleva på egen hand. En vandring som nu blev möjlig på filmduken. 

Hembygdsföreningen serverade i pausen väl tilltagna påsksmörgåsar, dryck, kaffe och kaka. Som avslutning efter förtäringen visade Janne en härligt medryckande film från olika musikaliska evenemang i bygden under åren 2014-2023. Föreningens ordförande och vice ordförande avslutade därefter Skärtorsdagsfesten med dragning i kvällens lotteri.

Annons

laxa