27 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sydnärkenytt snart till hushåll i Laxå

Sydnärkenytts Gratistidning har delats ut sedan 2013. Innan dess hette tidningen Kumlanytt. Sydnärkenytts Gratistidning har delats ut sedan 2013. Innan dess hette tidningen Kumlanytt.

Från och med Sommarbladet, 13-14-juni, kommer Sydnärkenytts gratistidning att börja delas ut till alla hushåll i Laxå tätort. Det är via ett samarbete med Laxå IF som utdelningen till hushållen blir av.

2010 började vi att ge ut en gratistidning som under de första åren hette Kumlanytt och kom ut till alla hushåll i Kumla. Från 2013 döptes tidningen om till Sydnärkenytt och utgivningsområdet utökades med Askersund, Hallsberg, Laxå och Lekeberg.

Laxå IF står för utdelningen

I Kumla, Hallsberg och Lekeberg har Sydnärkenytt delats ut till alla hushåll och i Askersund till alla hushåll i tätorten. Men i Laxå har den "bara" kommit i tidningsställ på publika platser och till vissa butiker.

Men från och med kommande nummer Sommarbladet blir det ändring på detta.

Då börjar nämligen tidningen delas ut till alla hushåll även i Laxå tätort. I Askersund är det IFK Askersund som sköter utdelningen, och i Laxå blir det Laxå IF som sköter distrubitionen. Ett samarbete som man ser fram emot.

- Det här kan vi båda ha nytta av, säger David Pihlström, ledare i Laxå IF.

Tidningen kommer också fortsatt att komma ut till de tidningsställ som sedan tidigare finns i i Laxå kommun på Coop, bilblioteket, stationen och ICA i Finnerödja.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-09 22:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.