Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Gratis klädesplagg - nu även i Finnerödja

På välgörenhetsväggen utanför butiken i Finnerödja kan man helt gratis ta sig ett klädesplagg, berättar Susanne Carlsson, på bilden. Foto: LG MånzonPå välgörenhetsväggen utanför butiken i Finnerödja kan man helt gratis ta sig ett klädesplagg, berättar Susanne Carlsson, på bilden. Foto: LG Månzon

Wall of Kindness är ett välgörenhetsfenomen som finns i hela landet. Här går det att utan kostnad få ett klädesplagg eller något annan användbar sak. Det går också att donera saker.

- Jag hängde personligen dit en kappa, och nästa dag var den borta, säger Susanne Carlsson, som arbetar på Carlssons Livs i Finnerödja.

Det är Susanne som har hand om Wall of Kindness på orten, vid sidan om sitt arbete i butiken. Hon kan berätta att det varit en strid ström av människor som utnyttjar möjligheten att få ett klädesplagg helt utan kostnad.
I takt med en högre inflation, ökade priser, och allt annat elände i världen har Wall of Kindness blivit allt populärare.

Många pensionärer 

- Det visar på att det faktiskt finns ett behov, säger Susanne och tillägger att det inte enbart är de som har det riktigt riktigt dåligt ställt som utnyttjar möjligheten.

- Det är många pensionärer som använder sig av den här möjligheten, det är äldre som har en låg pension. Ja, de som brukar kallas fattigpensionärer.

Välfärdsinitiativet Wall of Kindness, som betyder en vägg av vänlighet, startades av en anonym iranier och som finns i hela landet. Människor skänker klädesplagg och andra användbara saker, hänger upp på väggen så att andra kan ta det de behöver. Och omvänt kan de hämta sig ett eget klädesplagg, som exempel. 
 

Stor omsättning i Finnerödja

Här i området har välgörenhetsväggen funnits i Laxå, Röfors och Hasselfors.
- Mest åtgång på kläder har varit i Finnerödja, säger Susanne Carlsson. 
En Finnerödjabo vid namn Petra Söderström som arbetar vid Återbruket i Laxå såg till att det kom till orten.
- Hon fyller även på med kläder som kommer in till butiken i Laxå. 
Susanne Carlsson ser gärna att det kommer in säsongsbetonade kläder till välgörenhetsväggen i Finnerödja.
- Höst- och vinterkläder och sedan vårkläder. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-10-17 18:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla