05 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Stor bostadsenkät går ut till alla hushåll i Laxå

Nu får Laxåborna möjlighet att tycka till om sin boendesituation. Vart vill folk bo framöver? Vilka önskemål finns? Det vill Laxå kommun få reda på i en bostadsenkät till samtliga hushåll.

- Får vi in tillräckligt många svar kommer det att ge ett underlag för framtida bostadssatsningar, säger Laxå kommuns utvecklingschef Hans Traav.

Det är Laxå kommun och det kommunägda bolaget Laxåhem som är avsändaren till enkäten. Frågorna har gått ut till alla de drygt 3 000 hushållen som finns. Laxå vill helt enkelt få en vink om Laxåbornas planer för de närmaste fem åren.

Bostäder till unga och gamla

- Var och hur man bor idag, vart man vill bo i framtiden, behövs det lägenheter till unga, kanske bor man i villa och planerar att flytta till lägenhet, eller tvärtom. Vi vill helt enkelt fånga upp önskemål och behov för framtiden, både trygghetsboenden för seniorer och boende för unga. Det kan också vara så att man har barn som bor hemma som snart behöver en egen lägenhet.

Förhoppningen är även att svaren ger info om vilka orter det finns önskemål om äldreboende.

- Och det kan ju vara av största intresse för politikerna, till exempel om det finns intresse för seniorlägenheter utanför Laxå, som i Hasselfors, Finnerödja och Tived.

Mer kött på benen

Laxå hoppas att det blir en hög svarsfrekvens på enkäten.

- Då får vi lite mer kött på benen om vad folk vill, och det blir ett bra underlag att gå vidare på, säger Hans Traav.

Det går att svara på enkäten antingen med postgången, eller via nätet.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-16 15:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.