Gå till innehåll
Laxå / Näringsliv

Lokalen ligger i det så kallade Centrumhuset mitt i Laxå och har rejält med utrymme. Foto: Anders Björk

Emelie öppnar snart spelcafé mitt i Laxå

Publicerad: 16 June 2020 18:58

Snart öppnar Game On Laxå Café mitt i stan. Emelie Alexandersson ligger bakom iden där spelsimulatorer, E-sport och café ska samsas. - Det är full rulle nu, men jag hoppas kunna öppna till nästa helg, säger Emelie Alexandersson till Sydnärkenytt.

​Emelie Alexandersson har bott de senaste 20 åren i Askersund, men i februari i år flyttade hon till Finnerödja där hon säger sig trivas väldigt bra än så länge. Anledningen till flytten är hennes satsning på det nya företaget i Laxå.

Kom inte till i Askersund

- Jag har haft den här planen i ett par år och tanken var först att starta i Askersund. Men det drog ut på tiden och strulade till sig med lokal där, då fick jag hjälp av Nyföretagarcentrum som tipsade mig om denna lokal i Laxå istället, säger Emelie.

Är du besviken över det inte blev nåt i Askersund?

- Både ja och nej. Askersund är en väldigt fin stad, men den här lokalen passade perfekt.

Emelie Alexandersson med målarpenseln. Hon hoppas kunna öppna om lite mer än en vecka.

Emelies företag ska alltså heta Game On Laxå Café och ligga vid torget i Laxå. Det är en rejäl lokal på 350 kvadrat hon kommit över.

Flera simulatorer är beställda inom golf, fotboll, basket, racing och jakt. Därtill åtta “gamingdatorer” bredvid varann. Och ej att förglömma caféet, med uteservering, och vägg i vägg finns Stars Biljard som man planerar ett samarbete med. 

“Börjar bli en av de största sporterna”

Dagen innan julafton 2014 åkte Emelie på en stroke. Det har varit en kamp att ta sig tillbaka och bland annat har hon arbetstränat nio månader hos Fonus i Askersund. Men nu är hon redo att satsa på sitt eget.

När undertecknad är på besök under tisdagen står Emelie och målar. Ihop med vänner och LAN-föreningen i Askersund och Laxå rustas det upp.

- Elektrikern blev klar igår med alla dragningar och jag hoppas kunna öppna till nästa helg så det är full rulle här nu, fastslår Emelie.

Tror du det finns intresse för det här då?

- Ja, det tror jag. E-sport börjar att bli en av de största sporterna i världen. Själv har jag inte spelat så mycket, men flera av mina vänner gör det och därigenom har jag förstått hur populärt det är, det växer verkligen, avslutar Emelie Alexandersson

Annons

laxa