12 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fint som snus tycker Laxå om etablering

Inom kort startar en snusfabrik och outlet-butik för snus i Laxå. Till en början blir det 4-6 anställda och på sikt räknar företaget med 10 anställda. Detta skriver Laxå kommun i ett pressmeddelande.

Lemnea Sverige AB heter företaget som idag driver webbförsäljning av snus under varumärket ”Fint som snus”, samt har en snusbutik i Haninge.

Ägaren flyttade till Laxå

- Det känns roligt med så många nya arbetstillfällen, säger kommunstyrelsens ordförande Bo Rudolfsson (KD). Det har redan också inneburit inflyttning då fabrikschefen har valt att köpa villa i Laxå och bosätta sig här.

- Jag har blivit mycket väl mottagen av kommunens tjänstemän och vi känner verkligen att vi är välkomna till Laxå, säger Stefan Lindgren som är VD på Lemnea.

- Conny Landberg, på FFAB Legopack, som är delägare i snusfabrikens fastighet, var den som tipsade mig om Laxå. Conny har verkligen visat mig runt i Laxå och jag har fått träffa många lokala företagare som också välkomnat mig, säger Stefan.

Första "snus-outlet" i Sverige

Outlet-butiken med snus blir Sveriges första i sitt slag. Det är läget vid E20 som gjorde att man också valde att starta butik. Just nu bygger lokala hantverkare om lokalen till fabrik och outlet. Preliminärt öppningsdatum för outlet-butiken är den 8 maj.

Lemnea har sålt snus i fem år och omsatte nästan fem miljoner förra året. Företaget har signalerat en kraftig omsättningsökning tack vare egen tillverkning av snus och E20-läget.

- Vi är glada för att det kommer en ny driftig entreprenör hit. Det är inte var dag som en ny fabrik etablerar sig i Laxå, säger utvecklingschefen i Laxå kommun Mats Fransson. (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2017-03-07 14:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.