Gå till innehåll
Laxå

Laxå kommun får 2 000 skyddsmasker

Publicerad: 15 April 2020 12:21

Laxå kommun har fått 2 000 skyddsmasker från Laxå Bruks Miljöåtervinning AB som en gåva att använda till omsorgen i kommunen.

Skyddsmaskerna är av klass 2 och de kommer i rättan tid fastslås i ett pressutskick.

- I den situation som vi nu befinner oss i har Laxå komun ett stort behov av olika typer av skyddsutrustning för brukare och personal och därför är vi tacksamma för denna gåva som verkligen kommer till användning, säger Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsens ordförande. 

Helene Flyckt med ett paket som hon uppskattade. Foto: Laxå kommun.

- Jag är glad att Laxå Bruks Miljötervinning har uppfattat vårt nödrop om att skyddsutrustningen som vi har i lager bara räcker någon vecka till. Nu ser det alla fall betydligt bättre ut vad gäller ansiktsmasker, säger Helene Flyckt, enhetschef på lokal och miljöservice hos Laxå kommun.

- Om jag förstått det rätt så har Hareton Akob, som driver Laxå Bruks Miljöåtervinning, även ett bolag i Örebro inom hemtjänst som har hand om 140 brukare. Vid en beställning hade de fått detta över och valde då att skänka till oss och 2 000 är ganska mycket för en kommun av Laxås storlek, säger Bo Rudolfsson till Sydnärkenytt (ABj)

Annons

laxa