Gå till innehåll
Laxå / Näringsliv
Fullsatt snabbmatsrestaurang med upplyst skyltning på natten, med drive-in-service.

Senaste Sibylla att öppnas i Sydnärke var i Hallsberg (bilden), vilket skedde 2020. Fyra år senare är det Laxås tur.

Sibylla öppnar i Laxå till sommaren

Publicerad: 29 March 2024 19:57

Till sommaren kommer Sibylla att öppna i Laxå. Entreprenören från orten Niklas Jinnestrand blir franschiesetagare. Upp till 15 personer förväntas anställas.

Sibylla kommer att öppna i den byggnad på Revirvägen där nu Käglor & Käk huserar. De får en ny granne i Sibylla. 

Öppnar kring midsommar

Laxåentreprenören Niklas Jinnestrand ligger bakom etableringen och blir även franchisetagare med nybildade bolaget Swedish Food Partner AB. 

-  Efter att ha tagit kontakt med en kontakt jag hade sedan tidigare inom Sibylla, och då sålde in idén om en etablering i härliga Laxå, så följde en intensiv period med bolagsbildning och tecknande av franchiseavtal. 

- Kommande vecka ska nödvändiga bygglovshandlingar tas fram för att sedan kunna påbörja ombyggnationen av lokalerna, säger Jinnestrand. 

Hur många kommer att anställas?

- Vi kommer att anställa 10-15 personer och målet är att öppna vid midsommar, säger Jinnestrand. 

Byggnaden ägs av svärfar

Niklas Jinnestrand driver sedan tidigare Käglor & Käk, så han är alltså väl bekant med byggnaden på Revirvägen som ägs av hans svärfar Pär Jinnestrand. 

- Jag känner mig ganska säker på den här satsningen även om det kommer krävas mycket hårt jobb för att lyckas, säger Jinnestrand som tycker att Laxå växer allt mer.

- Laxå blir allt mer och mer det naturliga stoppet mittemellan Stockholm och Göteborg utmed E20 med ett flertal matställen, gott om laddplatser och butiker samt ruskigt fin natur, avslutar Niklas Jinnestrand.

Annons

laxa