Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Restaurang öppnade på ny adress i Laxå

Le Nhat Hao Bui och Thi Dep Le driver restaurangen som funnits i Laxå sedan 2017. Foto: Alice SandströmLe Nhat Hao Bui och Thi Dep Le driver restaurangen som funnits i Laxå sedan 2017. Foto: Alice Sandström

Under torsdagen öppnade Thai Hao Food Restaurang i sin nya lokal på Järnvägsgatan 7 i Laxå. Även om flytten bara var ett femtiotal meter ser de sig nu ha en mer ändamålsenlig lokal med ett bättre läge än tidigare, mitt emot Laxå station.

Tidigare huserade Thai Hao Food Restaurant på Postagatan 3, som är nästintill granne med deras nya adress.

Företaget har funnits i Laxå sedan 2017 och drivs av Thi Dep Le och Le Nhat Hao Bui samt två anställda medarbetare. Många Laxåbor var nyfikna på lokalbytet och passade på att äta lunchbuffé när man öppnade klockan 11. 

Här har restaurangen nu flyttat in, man öppnade under torsdagen. Här har restaurangen nu flyttat in, man öppnade under torsdagen.

Olof Nilsson och Inger Eriksson från Laxåhem var två av matgästerna. De var belåtna med sin lunch och lovade att komma tillbaka. På lördagar och söndagar serveras tre små rätter. Nu på lördag blir det flera varianter av kyckling. 

Föregående hyresgäster var en matbutik med internationell mat. I det fina gamla huset har det varit många olika företag. Fram till 1964 hade Konsum en butik med specialvaror. Det har funnits klädaffärer som Blomqvist kläder och Skinnars, Laxå Glasmästeri med Bo Persson och Olles Tobak och Papper.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-19 11:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.