Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Rektorn på Centralskolan slutar efter en månad

Christer Daggberg tog över som rektor på Centralskolan i Laxå 7 januari. Men nu har han sagt upp sig då han istället blivit erbjuden en tjänst i Karlsborg.

Torsdag den 7 januari började Christer Daggberg sin anställning som rektor hos Centralskolan i Laxå. Men nu har han meddelat kommunledningen att han kommer att sluta. Han blir dock kvar till 16 april.

Minskad restid en orsak

- Jag har blivit erbjuden en annan rektorstjänst i min hemkommun Karlsborg. Det innebär minskad restid med cirka 60 minuter enkel väg, skriver Christer.

Hur har du trivs jobba i Laxå?

- Jag har under den här relativt korta perioden trivts bra med att jobba som rektor i Laxå kommun. Jag har känt ett stöd från skolchef och övriga rektorer och haft ett bra samarbete på skolan, avslutar Christer Daggberg.

Hur ser kommunen på nyrekrytering för platsen?

- Vi skapar en intern lösning under de cirka två månader som återstår av vårterminen och planerar att rekrytera ny rektor inför höstterminen 2021, säger Katarina Holmsten, skolchef i Laxå kommun, till Sydnärkenytt.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-16 15:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.