27 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Oduglig tennisbana i Laxå enligt spelare

"Tennisbanan är i odugligt skick i år igen", skriver en irriterad motionär till Laxå kommun som dock inte håller med. - Banan är i förhållandevis gott skick, svarar Kulturchef Tomas Dahlberg.

Det är ord och inga visor från den frustrerade motionären. 

"Varje år är det samma visa. Tennisplanen bakom Bowlinghallen är i odugligt skick. Har ni ens varit där och kollat de senaste åren? Varför är det ingen som fräschar upp planen inför varje säsong? Det kostar er absolut ingenting att hålla planen ren och fräsch. 

"Ni borde bevara det lilla vi har inom sport"

Med tanke på hur lite alternativ vi har här i Laxå när det kommer till sport kan man tycka att ni borde bevara det lilla vi har. Men icke. Jag och alla andra som brukade nyttja tennisplanen skulle uppskatta om ni så fort som möjligt fräschar upp planen så att man kan nyttja den och därefter underhåller den.

Foto: Privat.

Detta så man kan boka banan och spela på den. För de senaste åren har den varit helt odugligt skött och ospelbar", avslutas skrivelsen.

Kommunen håller inte med om kritik

Tomas Dahlberg, Kulturchef i Laxå Kommun, svarar på synpunkterna.

- Med anledning av skrivelsen så var vi faktiskt ute och besiktade banan nyss och vi anser att den är helt okej. Sen kan det hända att det stundtals blåser in lite barr och kvistar från närliggande skogen, men vi har löpande tillsyn på banan.

Så du håller inte med om att den är i odugligt skick?

- Nej, definitivt inte. Den håller ju inte samma klass som i Wimbledon, men är ändå i förhållandevis bra skick, säger Tomas Dahlberg, till Sydnärkenytt. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-14 12:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.