Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

De vill anställa socialpedagoger till skolan

Therese Magnusson, Tina Johansson och Frida Ahnér från Socialdemokraterna i Laxå har skrivit en motion om att det bör anställas socialpedagoger till Centralskolan i Laxå kommun.

De anför följande underlag till sin motion:

"Vi har tagit del av Centralskolans önskemål om fler vuxna i skolan, utifrån analysen av kränkningsärenden under hösten 2022, där elever har påpekat viss otrygghet. I en sammanställning av kvarstående behov konstateras att det behöver möjliggöras anställning av socialpedagoger. 

Detta ser vi Socialdemokrater som en viktig del i att få en tryggare skola och minskad frånvaro. Socialpedagoger jobbar med frågor som kränkningsärenden och elevers frånvaro och som har en kompetens, både att möta eleverna i samtal, möta eleverna i deras vardagssituationer, men också att jobba förebyggande i form för att kunna stötta lärarna. Socialpedagoger arbetar socialt med eleverna och är ute på raster, möter eleverna, ser eleverna och jobbar med närvaro. 

De är även i klassrummen och jobbar förebyggande genom att stötta mentorerna och lärarna i hur man kan arbeta med kompetensutveckling, så att eleverna ska förstå hur en konflikt kan hanteras på ett bra sätt". 

Vi yrkar: att socialpedagoger anställs inom BUN riktade till Centralskolan

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-22 13:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla