Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Vill ha bättre möjligheter för pendlare i Laxå

Ylva Von Schéele från Moderaterna i laxå har skrivit en motion om att få till fler platser för långtidsparkering i Laxå, och att kunna låsa in sina cyklar. Detta framförallt för att underlätta för pendlare.

Motionen av Ylva Von Schéele har följande innehåll:

"Vi vill uppmuntra till mer pendling med tåg och med de ökande bränslekostnader som är ska vi förenkla sådan pendling. Många måste åka cykel eller bil för att komma till tåget. Långtidsparkering för bil finns i Laxå centrum, men är ofta full. Cykelparkering finns, men ej säker förvaring, cyklar idag kan ha stora värden och för att våga lämna sin cykel flera dagar så efterfrågas ett utrymme där cykeln kan låsas in ex. modell Örebro resecentrum . För att uppmuntra fler till att vilja och våga lämna sina cyklar och bilar så vill vi:

- Att långtidsparkeringen byggs ut 

- Att någon form av kameraövervakning införes 

- Att ett utrymme för säker cykelförvaring skapas

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-16 14:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.