Gå till innehåll
Laxå / Brott

Laxåbo dömd till fängelse för upprepade narkotikabrott

Publicerad: 10 July 2024 14:13

En 24-man från Laxå har dömts till fängelse i ett år för att vid olika tillfällen påträffats med narkotika och kniv på sig.

Den 15 maj såg polisen en misstänkt man på Östra Storgatan i Hallsberg. Poliserna såg hur mannen kastade ifrån sig två föremål. Det visade sig var en kniv och en förpackning med 0,19 gram heroin. 

Erkände narkotikabrott

Mannen, en 24-åring hemmahörande i Laxå, berättade att han arbetade på en restaurang och kniven kom från hans arbete där han använde den dagligen. Han nekade till olaga knivinnehav men narkotikainnehavet erkände han.

Bara två veckor senare, den 28 maj, greps han på nytt av polis. Denna gång i Örebro och nu hade han 17,45 gram heroin på sig. Den här gången häktades han

Nyligen genomfördes rättegång mot mannen. Han erkände narkotikabrotten, och menade att det handlade om narkotika han köpt för eget bruk. Och han vidhöll kniven var något han behövde i sitt arbete och att det därför var ett befogat innehav.

Fick påföljd på straff

Men tingsrätten anser inte att man ska behöva bära restaurangens knivar på sig. Dessutom var den instucken i ett fodral som var gjort av tejp. Därför döms den 24-årige mannen för narkotikabrott och brott mot knivlagen. 

Så sent som den 6 februari i år dömdes han till sex månaders fängelse för narkotikabrott, som han inte börjat avtjäna ännu,  Eftersom det denna gång handlar om nyupptäckt brottslighet döms han till ett års fängelse. Mannen från Laxå ska också stanna kvar i häktet tills han börjar avkunna fängelsestraffet.

Annons

laxa