09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Laxå vädjar om hjälp med handsprit

Äldreomsorgen behöver snabbt hjälp från allmänhet och företag med handsprit, munskydd och annan lämplig skyddsutrustning. Det kan lämnas in i kommunens reception på Postgatan 2-4, meddelar Laxå kommun i ett pressutskick.

Laxå kommun skriver även i pressutskicket, som utgick strax efter kl 14

"Skolan detaljplanerar för hur distansundervisning ska genomföras, vilket kan bli aktuellt om ännu fler elever stannar hemma från skolan. Observera skolan kommer att fortsätta ha öppet trots att det är färre elever i skolan. Många pedagoger är också hemma vilket gör att skolan behöver få in extra resurser – ett krav för att få jobba i skolan är registerutdrag från polisen.

Region Örebro län har kommit med råd och riktlinjer rörande allergi och pollen som också gäller för Laxå kommuns medarbetare, barn och ungdomar; Enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer ska personer, även med milda luftvägssymtom stanna hemma från förskola, skola och arbete. För personer med allergiska besvär kan det vara svårt, särskilt i början, att avgöra vad som är en allergi och vad som är en luftvägsinfektion. Då ska man ta det säkra före det osäkra och stanna hemma. Om man tar allergimedicin för sin allergi och symtomen avtar eller försvinner - kan man dra slutsatsen att det är allergi man har och inte luftvägsinfektion. Då behöver man inte stanna hemma.

Laxå kommun informerar om Covid-19 på följande språk: arabiska, dari, somaliska, tigrinja, finska och engelska. Informationsbladen finns på Centrumtorget, Resecentrum, Biblioteket, Integrations- och arbetsmarknadsenheten samt på förskolor och skolor. Även tolkar ska nu informera om Covid-19 i samband med möten.

Laxå kommun har gått ut med en webbenkät till företag för att få mer information om företagens situation."

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-25 14:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.