11 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Bygge av terrass och boulebanor klart

Baksidan hos Laxå Bowling är klar och innebär minst 50 nya sittplatser. Foto: Anders BjörkBaksidan hos Laxå Bowling är klar och innebär minst 50 nya sittplatser. Foto: Anders Björk

En ny terrass med plats för minst 50 sittande gäster och tre nya boulebanor finns nu hos Laxå Bowling som inom kort även ska öppna en glassbar. - Min vision är att göra kvällslivet i Laxå bättre, säger Niklas Jinnestrand.

​Niklas Jinnestrand tog över Laxå Bowlinghall i slutet av 2019.

Den 10 januari i år öppnade man åter verksamheten efter att den stått stängd ett tag. Seriespelet i bowling drog då igång igen och spelades tisdagar och onsdagar, men det fick avbrytas i mitten av mars pga covid-19.

Fanns ingen baksida tidigare

Efter detta togs även beslut att “bara” ha öppet från torsdagar till söndagar. Men från denna vecka har man öppet alla dagar i veckan. Niklas gjorde inte så många förändringar i början av året när han tagit över, men nu börjar de bli fler.

- Jag hängde upp lite nya lampor, målade om alla väggar och slängde ut godisbutiken för att få bort butikskänslan. I övrigt har jag inte gjort så mycket ändringar invändigt men lagt desto mer tid på att öppna baksidan, säger Niklas.

Baksidan var inte öppen tidigare. där låg bråte och jordhögar. Men man har nu byggt en terrass med utomhusbar, bord för gäster att sitta vid och tre boulebanor.

- Häromdagen hade vi 50 gäster på baksidan och det har redan blivit populärt med kombinationen att komma hit och äta och dricka samtidigt som man aktiverar sig.

Vill förbättra kvällsnöjen i Laxå

Hur är tillgången till ute/nöjesliv i Laxå?

- Det är ganska sparsamt och finns inte så stort utbud för kvällsaktiviteter. Men min vision är att det ska bli bättre. Vi ska vara ett ställe som man vill gå till på kvällar och så fort covid-19 släpper ordentligt kommer vi börja hålla i olika evenemang här.

"Den där skylten stämmer inte och ska bytas ut inom några dagar", fastslår Niklas Jinnestrand.

​Det mesta börjar komma på plats. Men allt är inte klart. På vägen utanför hänger en stor banderoll mot förbipasserande E20 som talar om “Laxå Glassbar”. Frysdisk och olika glassorter har dock inte kommit än, men är på gång.

Hur har det gått sedan öppningen då för er?

- Det var en bra start som höll i sig i januari och februari. Sen i mitten av mars tog det tvärstopp. Vi tappade ungefär 60 procent och låg på den nivån stadigt fram till för ett par veckor sedan när det ökat ordentligt igen, till stor del beroende på att vi nu öppnat baksidan, avslutar Niklas Jinnestrand.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-17 13:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.