Gå till innehåll
Laxå / Brott

Körde bil drogpåverkad i Laxå

Publicerad: 21 October 2020 8:48

Strax efter midnatt den 12 april stoppade polisen en bilförare på Röforsvägen i Laxå. Polisen misstänkte att föraren var påverkad av narkotika. Föraren, en 19-åring från Laxå, togs med för provtagning. Den visade att föraren hade spår av MDMA, som är ett slags narkotika. I baksätet hittade polisen en ryggsäck och i den fanns en påse med 0,15 gram ketamin, som också det är narkotika.

Den 19-årige laxåbon nekade; han hade aldrig missbrukat narkotika. Däremot hade han varit på fest några dagar tidigare och fått en blackout. Hur påsen med narkotika hade hamnat i hans bil hade han ingen aning om.

Tingsrätten anser att 19-åringens berättelse inte är trovärdig. Att någon skulle ha hällt narkotika i något han druckit på festen, samtidigt som man placerat narkotika i hans bil, utan att laxåbon känt till detta, låter som en efterhandskonstruktion.

Därför döms den 19-årige mannen från Laxå för ringa narkotikabrott och rattfylleri. Han döms till 60 dagsböter à 50 kronor och ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden. (KHt)

Annons

laxa