Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Jonas ordnar motionslopp i Porlaskogarna

I detta område kommer Porla Brunnsloppet att genomföras, stundtals väldigt krävande. I detta område kommer Porla Brunnsloppet att genomföras, stundtals väldigt krävande.

Nu på söndag anordnas motionsloppet Porla Brunnsloppet. Det är fjärde året i rad som loppet går av stapeln och alla löpsugna är välkomna att delta.

-. Loppet går i Porla Brunn och är i år, liksom i fjol, tio kilometer långt. Banan är rejält krävande, det är mycket obanat (men välsnitslat!) och liknar i tuffhet mer en orienteringstävling (eller Grisrundan i Östansjö, som är ett lopp av samma skrot och korn som gick för ett par veckor sedan). Vi har ett speciellt kärr, som blivit omtyckt av löparna, som återkommer år efter år, och i fjol introducerade vi den kilometerlånga, rätt blöta och bökiga ”rågången” som vi återvänder till i år. Bitvis är det också riktigt fint. Nästan viktigast är att det ingår fika efteråt. Att dricka kaffe och något hembakt och diskutera vedermödorna i skogen är en väsentlig del av tävlingsdagen, förklarar Jonas Brännmyr. 

“Måste bjuda tillbaka”

Jonas är boende i området och en av arrangörerna till loppet. De övriga är Jon och Maria Åström, även de boende i närheten. 

Amanda Brunosson kom trea ifjol när loppet avgjordes i november. Hon finns med i år igen. Foto: Alice Åström Amanda Brunosson kom trea ifjol när loppet avgjordes i november. Hon finns med i år igen. Foto: Alice Åström

-. Vi gör detta för att visa upp hur fint det är i Porla. Och så älskar vi alla tre att åka och springa små, gemytliga löptävlingar. Och då tänker vi att man minst en gång per år måste bjuda tillbaka och arrangera själv, fastslår Jonas. 

Det går fortfarande att anmäla sig. 

-. Man swishar helt enkelt 150 kronor till mig på 073-038 94 00 (Jonas Brännmyr) och anger namn och förening (eller ort om man inte har någon förening). Man kan även komma hit på söndag morgon och efteranmäla sig på plats, men då är det först till kvarn eftersom vi har ett begränsat antal startplatser, cirka 40 totalt. 

INFO: Mer info finns på “Porla Brunnsloppet 2023” som ligger uppe både på Facebook och Instagram. Det går även att anmäla sig därigenom. Loppet startar söndag klockan 10:30.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-23 11:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla