Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Vapenskåp och optik stulet vid inbrott

Gods till ett värde av 100 000 kronor har polisanmälts som stulet vid ett inbrott i ett fritidshus i Tived.

Inbrottet skedde natten till måndag då huset stod tomt. En person som skulle se till huset begav sig dit klockan runt klockan 2,00, för att kontrollera elförsörjningen eftersom kontakten med kameraövervakning och väderstation försvunnit. Innan kontakten bröts registrerade väderstationen en ökad ljudvolym i huset. 

Bröts loss från vägg

Personen kunde gå igenom en låst ytterdörr. Men denne såg att möblerna inte stod på samma sätt som vid föregående tillfälle. Vid närmare koll upptäcktes att ett vapenskåp saknades, det fanns skador i väggen där skåpet varit fastsatt. I vapenskåpet förvarades ett luftgevär, ett kameraobjektiv av högt värde, nycklar till båt och terrängbil, som båda fanns på fastigheten. Det har även varit påhälsning i två uthus där mycket fiskeutrustning förvarades.  

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-08 9:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.