Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
06 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Hat och hot får Sara att lämna politiken

Sara Pettersson, MP, lämnar politiken på grund av hat och hot hon fått ta emot. Foto: Henrik ÖstenssonSara Pettersson, MP, lämnar politiken på grund av hat och hot hon fått ta emot. Foto: Henrik Östensson

Sara Pettersson miljöpartist och ledamot i kommunstyrelsen i Laxå sedan 16 år kommer hoppa av kommunpolitiken. Hon ställer inte upp i höstens val. Därmed ser det ut som Miljöpartiet inte kommer få fram någon lista i kommunvalet i Laxå.
– Det kan bli så att vi ställer upp med en öppen lista, men det är inte klart, säger Pettersson.

Sara Pettersson har de sista åren haft ett stort inflytande över kommunpolitiken, då hon ingått i den styrande koalitionen i Laxå, som består av Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna, där Kristdemokraterna med Bo Rudolfsson i spetsen är det helt dominerande partiet.  Sara Pettersson är just nu vice ordförande i kommunstyrelsen.

Hon är också bland flera uppdrag, vice ordförande i Laxå Vatten och ordförande SUF, Sydnärkes utbildningsförbund.

Det är hat och hot riktat mot henne under den tid hon varit i kommunledningen som nu får henne att sluta.

– Jag orkar inte mer. Ingen människa ska behöva ta sådant. Tyvärr är det verklighet, även i Laxås kommunpolitk. Jag använder i princip inte sociala medier längre. Jag orkar inte med det.

Jag ska gå en utbildning för att kunna arbeta med vatten- och avloppsfrågor på Yrkeshögskolan. Det är ett intresse jag alltid haft och som jag stärkts i under arbetet med Laxå vatten, menar hon.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-08 11:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.