31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Från Japan till Finnerödja

Ema Andersson jobbar under sommaren vid Café Sockenstugan. Annars studerar hon. Foto: Anders BjörkEma Andersson jobbar under sommaren vid Café Sockenstugan. Annars studerar hon. Foto: Anders Björk

Livets vägar äro outgrundliga. Från Japan till Göteborg kom Ema Andersson för att studera. Där träffade hon sin man och nu bor de i Finnerödja. - Jag stortrivs här, berättar Ema.

Undertecknad åker förbi natursköna Café Sockenstugan för att lämna några tidningar av Sydnärkenytts Sommarblad. På plats i personalen där finns Ema Andersson och hon ställer gärna upp på en spontan intervju.

Bor nu i Finnerödja

Efternamnet Andersson har Ema tagit efter giftermål med sin man som hon träffade på Göteborgs Universitet dit Ema för sex år sedan kom för att studera. Nu bor de i Finnerödja och Ema jobbar på Café Sockenstugan.

- Jag hade tur som fick börja jobba här och tycker det är jättebra. Men när det inte är sommar så går jag i skolan. I framtiden vill jag jobba inom ett pedagogiskt yrke, säger Ema.

Just denna dag är det lite sämre med gäster.

Kanske beroende på vädret som inte var det bästa. Men annars är det mer drag och ofta fullt i trädgården utanför, fastslår Ema som gör sig förstådd på svenska, men vill lära sig språket bättre.

"Är som himlen här"

- Det är jättesvårt faktiskt, men man måste kämpa på.

Senast hon var på besök i Japan var för ett år sedan. Självklart saknar hon Japan, "det är ju mitt hemland", säger hon. Men det ena utesluter inte det andra för i Laxå och Finnerödja trivs hon toppen.

- Miljön, naturen, sjöarna. Det är som himlen här, och jag älskar det. En favoritplats i Laxå? Hm, kanske Borasjön, titta bara vilken fin utsikt det är, säger Ema Andersson och sveper med handen mot den närliggande sjön.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-02 16:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.