Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Förslag från (S) i Laxå för att minska matsvinn

Socialdemokraterna i Laxå har lämnat ett ledamotsinitiativ till kommunstyrelsen. De vill att mat som blir över från kommunens tillagningskök köps in och säljs billigt till allmänheten.

Socialdemokraternas ledamotsinitiativ är detta:

"Det finns familjer som är i behov av stöd för att få ekonomin att gå ihop. Vi vet att organisationer i kommunen ger matkassar till familjer inför helger. Vi vill veta om det är möjligt att sälja den mat som inte gått åt under dagen från kommunens tillagningskök? För att minska matsvinnet skulle man kunna erbjuda allmänheten att köpa matlådor. Kan socialnämnden/ IVO köpa matlådor som tillagats under veckan som inte gått åt och bistå familjer som inte har råd att köpa mat inför helgen? 

Barn ska inte behöva gå hungriga i dagens samhälle. Vi yrkar på:

-  Att utreda möjligheten att sälja matlådor från tillagningsköken för att minska matsvinnet till allmänheten. 

- Att utreda möjligheten för social och omsorgsnämnden att köpa matlådor från tillagningsköken och bistå familjer som inte har ekonomi att köpa mat"

Kommunstyrelsen har en månad på sig att ta ställning och svara.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-03-08 11:11
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla