Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Hembygdsförening höll pandemisäkrat årsmöte

Hembygdsförening höll pandemisäkrat årsmöte. Foto Tiveds hembygdsförening.Hembygdsförening höll pandemisäkrat årsmöte. Foto Tiveds hembygdsförening.

Föreningslivet vilar inte helt på grund av pandemin. Allt får dock ställas om och nya lösningar tas fram. Tiveds hembygdsförening tog därför nya grepp i lördags och höll sitt årsmöte utomhus på hembygdsgården i Dammtorp. Allt sanktionerat och godkänt efter förfrågan hos Länsstyrelsen i Örebro.

Villkoret var att allt, inklusive fika, hölls utomhus och att de närvarande höll avstånd och i övrigt följde Folkhälsomyndighetens och regionens rekommendationer. Årsmötet genomfördes i några få plusgrader, tidvis byig vind och en blandning av sol och tillfälliga korn av snöhagel. Ingen knorrade trots det och föredragningslistans punkter avverkades i rask takt med Charles Swenson som ordförande.

Ulla Karlsson omvaldes

Ulla Carlsson omvaldes som ordförande och tackade för förtroendet att få leda föreningens verksamhet ytterligare ett år. I övrigt skedde nyval av Nina Andersson och Roland Karlsson som ordinarie ledamöter och nyval av ersättaren Nils Olof Källstrand.

Föreningen kunde även informera om att det, på grund av efterfrågan, gjorts ett nytryck av Linnea Urbergs häfte, Tiveden - en närvarande historia, som nu finns till försäljning genom hembygdsföreningens försorg.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-27 12:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.