Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

"Behöver skapas fler p-platser vid stationen

En man i Laxå har lämnat en synpunkt till kommunen om att betydligt fler p-platser behöver finnas tillgängliga vid resecentrum på orten. Bland annat anser mannen att ytan som bussarna har är alldeles för stor.

Mannen har mailat in följande förslag till Laxå kommun:

“Det är många Laxåbor som åker med tågen och förhoppningsvis vill/kommer fler att göra det, men då måste det anordnas fler parkeringsplatser intill järnvägsstationen. Ett förslag på yta att använda som parkering, är att ta bort den grönyta som finns väster om den befintliga (som idag är hyrparkeringar). Ett annat är att göra parkeringsplatser 90 grader från Järnvägsgatan in bakom kommunhuset och utöka alla möjligheter att anordna parkeringsplatser längs Järnvägsgatan”

"Resecentrum? Behöver bussarna verkligen så stor del av ytorna? Bussarna skulle ju kunna ha hälften av den yta de idag har, inte ens vid stora tågstopp har bussparkeringen varit knappt halvfull. P-platserna på befintliga parkeringen, delen mot Järnvägsgatan, skulle förses med krav på p-skiva och max 4 timmars parkering för det behöver finnas p-platser även för besökare till kommunhuset, till lokala butiker och matställen i närområdet. 

Det behöver ske omgående, för att ta ett exempel, att hitta p-plats till fyra bilar idag var väldigt svårt. Före detta polisstationen var en av de närmaste platserna. Det är ju kanon att så många reser med tåg och som det ser ut med alla priser idag så kommer förhoppningsvis resandet med tåg öka, men då måste det finnas parkeringsplatser." (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-30 16:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla