Gå till innehåll
Laxå

Under fredagen och lördagen anordnas festivalen Tiveden Americana i byn Sannerud.

Musikfestival i Tiveden på fredag och lördag

Publicerad: 7 September 2022 13:36

Den 9 och 10 september är det dags att för andra året i rad att köra festivalen ”Tiveden Americana”, Sveriges yngsta festival för country, blues och amerikansk folkmusik. - Det känns jättekul, säger Joacim Cleryd som tillsammans med sin fru Mia driver utomhusrestaurangen ”Luripompa” och är medarrangör till festivalen i byn Sannerud.

Tiveden Americana har skickat ut pressinfo om vad som väntar.

“Förra året hade vi drygt hundra besökare, i år siktar vi på det tredubbla. Det kommer att svänga här i skogen, inflikar Mia Cleryd”

Årets Line up är imponerande med artister från Sverige, Storbritannien, USA, Spanien och ända bort i Australien.

"Vi har satsat mer på roliga och nyskapande artister än stora namn, även om många är väl så kända och etablerade. Vi har en skojig restaurang och vill ha bra, roliga och intressanta artister, förklarar Jocke Cleryd.

I samband med festivalen hålls ett singer/songwriter camp på Tivedstorp där musiker kan få inspiration och hjälp med att skriva framtidens hits. Lägret leds av Mississippi Songwriters Alliance med stora namn som Double Dee, Sean Gasaway och Amy Lott. 

De nybakade låtarna kommer att framföras på lilla scenen under festivalen.

"Vi är mest stolta över våra samarbetspartners. Vi har Åke Lundström från Live At Heart i Örebro som har lyckat boka upp dessa fantastiska artister. Tiveds IF som tillsammans med vår fenomenala hembygdsförening kommer agera funktionärer och förstås våra vänner på Tivedstorp möjliggör vårt Songwriter camp. 

Extra roligt är det att kyrkan i byn hörde av sig och ville att vi gör ett avbrott i programmet för en gospelkonsert i Sanneruds kyrka med Kent Lundberg. Vi håller ihop och hjälper varandra i Tiveden. Nu ska vi få alla att gå i kyrkan, åtminstone en gång", säger Mia.

"Att det ligger mitt i skogen, kräver en del tankearbete. Men Hembygdsföreningen har löst parkering för husbilar och husvagnar, det går naturligtvis att tälta också för en äkta festivalstämning, fastslår Jocke.

På frågan vilka artister de själva ser mest fram emot svarar Jocke:

 ”Drew Young Band. Drew är från Louisiana och spelar en ganska klassisk country som jag gillar. Han är också en av organisatörerna och har slitit hårt för at det här ska bli av.

Från Mia kommer en annan favorit. 

”Louisiana Avenue! Ett av Sveriges bästa liveband som spelar cajunmusik med bleckblås och allt. Jag vet att dom kommer få dig att ’shake your booty like maraccas’, som dom sjunger"

Annons

laxa