Gå till innehåll
Laxå / Utställning
En kvinna som håller i en inramad teckning står bredvid en vägg med två andra inramade konstverk. Hon ler mot kameran i en gallerimiljö.

Lovisa Walchshofer visar upp konst som kan beskrivas som mystisk och kuslig men även med inslag av saga. Foto: Josefine Milton

Lovisa bakom utställningen "Folk och fä" hos Lilla Galleriet i Laxå

Publicerad: 4 July 2024 16:28

I Lilla Galleriet på Laxå bibliotek har man under en månad kunnat beskåda utställningen ”Folk och fä”. Konstnären heter Lovisa Walchshofer och hon inspireras av berättelser och sagor från både dåtid och nutid.

Lovisa Walchshofer är uppvuxen i Tivedens skogar och den trolska naturen ihop med hennes spelintresse inspirerar henne att måla. Temat i hennes konst är fantasy. Karaktärer, platser och väsen skapas i olika tekniker såsom bläck, gouache och digitalt.

– Jag läser inte så mycket fantasy men spelar mycket. Tycker om formatet i spel där det är som att gå in i en film, ta egna beslut och bygga en historia. Det är det som jag tycker om med att måla, att bygga en egen historia, berättar Lovisa.

Inramad teckning av en padda med fladdermusvingar, märkt

Foto: Josefine Milton

Lovisa har tidigare deltagit två gånger under Norra Vätterns Konstrunda och visat tavlor på café i Örebro. I september har hon en soloutställning inbokad i Motala och efter det ställer hon ut på Comic Con i Stockholm.

– Jag är fortfarande i det skedet där jag funderar på vem jag är som konstnär och vad som känns som jag, säger Lovisa.

En inramad gråskalamålning föreställer en uppfödande häst med flödande man och svans, mot en mörk, vågig bakgrund.

Foto: Josefine Milton

En inramad svartvit teckning föreställer en karaktär som bär en mantel och hatt och håller i en lykta och en lång pinne.

Foto: Josefine Milton

I framtiden vill hon fortsätta med sitt skapande och utgå från Tiveden.

– Jag hoppas kunna ha ett finger med i det mesta som har med kultur att göra här ute. Kanske hålla i kulturverkstad och workshop för barn, avslutar Lovisa medan hon packar ner sin utställning för den här gången.

Annons

laxa