Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Skagerns camping har problem med vattenskotrar

Skagerns Camping är oroade över framstormande vattenskotrar i vattnet vid sitt område. De har skrivit till Laxå kommun och frågat vad de kan göra åt saken.

​Mailet från Skagerns camping är undertecknat av Olavi Mustonen. Han skriver att man för en tid sedan ställde en fråga om körningen med vattenskotrar kring badplatsen hos campingen. Enligt Olavi har han inte fått något svar och skriver därför nu igen.

“Nu har säsongen börjat och antalet fartdårar bara ökar. Vad är det som gäller? Hör av dig snarast”, skriver Olavi.

Hans Traav, utvecklingschef Laxå kommun, svarar under torsdagen.

“Tråkigt med vattenskotrarna. Det är en besvärlig fråga. Jag har bett en kollega kolla upp detta med Länsstyrelsen som jag tror är rätt instans. Vi gör det till ett officiellt ärende så att det inte tappas bort”.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-10 12:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.