Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Brandkåren tillbaka

Räddningtjänsten har kallats ut igen till gårdagens brand i Nybygget Däldenäs söder om Finnerödja.

- Det pyr i brandmassorna, så räddningstjänsten har åkt ut för att lägga på mer vatten, uppger SOS Alarm.

Vid branden igår såg det först mycket allvarligt ut. En byggnad var övertänd, en traktor hade fattat eld och dessutom hotades ytterligare en byggnad och ett skogsparti. Räddningstjänsten bad om hjälp från Hova och Åtorp men fick snabbt kontroll över branden och extrastyrkorna kunde vända på vägen.

Byggnaden, som då benämndes som en ladugård men visade sig användas som sågverk, brann ner och traktorn förstördes, men skadorna kunde begränsas till detta. Nu pyr det alltså i brandresterna. (ASN)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-16 13:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.