03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Bowlinghall i Laxå har fått ny ägare

Niklas Jinnestrand räds inte utmaningar och ser fram emot att få liv i Laxå Bowlinghall igen. Foto: Margareta Swenson.Niklas Jinnestrand räds inte utmaningar och ser fram emot att få liv i Laxå Bowlinghall igen. Foto: Margareta Swenson.

Niklas Jinnestrand tar över Laxå bowlinghall, som stängde på grund av konkurs i somras. Men snart kan kloten börja rulla igen. Planen är att öppna hallen efter årsskiftet.

- Tanken har funnits hos mig ett tag, men jag har haft fullt upp med annat tills det nu har blivit läge att få igång verksamheten igen. Jag kommer att vara driftsansvarig för hela anläggningen, men kommer först och främst att fokusera på bowlingen. Jag kommer att samtala med representanter från bowlingen för att få deras synpunkter på öppettider och service. Det finns många idéer att dryfta, säger Niklas.

Vissa förändringar att vänta

Niklas, som har en lång erfarenhet inom restaurangbranschen, kommer att förändra  utbudet i restaurangen och anpassa menyn till verksamheten, också i samråd med bowlarna. Kan hända blir det plocktallrikar, sallader och så blir det fika förstås. Vin och öl kommer att kunna serveras som tidigare, så fort serveringstillståndet blir klart.

Niklas Jinnestrand och frun Viktoria. "Det är inte ett bowlingklot under kappan", skojar hon.

Hårmakeriet, frisörsalongen, blir kvar och Niklas ser gärna även andra hyresgäster inom skönhetsvård och hälsa i den vänstra delen av huset.

Där godisavdelningen låg kommer det att bli en stor ledig yta, eftersom lösgodis är något som man inte ska satsa på. En vägg kommer att avskilja den ytan från bowlingdelen, som kommer att få en egen ny entré.

Ja, Niklas har mycket att stå i. Viktoria och Niklas Jinnestrand väntar dessutom tillökning. Vilken dag som helst föds familjens femte barn. Så någon brist på sysselsättning kommer det inte att bli på lång tid framöver.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-26 11:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.