Gå till innehåll
Laxå / Näringsliv

Laxå kommun bjuder på lokal vid torget

Publicerad: 18 June 2021 12:17

Laxå kommun förfogar över en lokal vid Centrumtorget som just nu står utan hyresgäst. Därför har man tagit beslut att under sommaren låta de näringsidkare och privatpersoner som vill visa upp sin verksamhet göra det utan kostnad.

POP UP LAXÅ kommer platsen att kallas.

Där ges allt från konstnärer, konsthantverkare, designers, utställare, butiksägare, mathantverkare eller liknande möjlighet att kostnadsfritt under två veckor var visa upp sig och sälja sina produkter. Adressen är Centrumtorget 10

“Hellre till nytta än bara står tom”

Erbjudandet gäller både privatpersoner och näringsidkare, ensamma eller tillsammans, och man behöver inte vara skriven eller verka i Laxå kommun för att få låna lokalen. Detta gäller mellan 14 juni och 21 augusti.

- Vi stod med en tom lokal som inte används just nu och jag tycker det vore synd om ett så bra läge inte kom till användning. Vi betalar ju för lokalen, den tidigare Turistbyrån, och jag ser hellre att den kommer till nytta än bara står tom, säger Anna Wiktorsson, som är Laxå kommuns nya Näringslivsutvecklare.

- Att använda lokalen på detta sätt innebär att kommunen både kan ge ökade möjligheter för fler att synas centralt samtidigt som vi medverkar till att bredda utbudet på torget. I slutet på augusti utvärderar vi för att sedan besluta oss för lokalens framtida användningsområde. Jag har lite tankar och idéer på vad vi kan göra med lokalen men först får vi se hur det går nu i sommar, avslutar Anna Wiktorsson. (ABj)

Annons

laxa