Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Beata ny ägare till spelbutiken i Laxå

Beata Andersson har länge varit sugen på att driva spelbutiken vid torget i Laxå, och nu är den hennes. Foto: Anders BjörkBeata Andersson har länge varit sugen på att driva spelbutiken vid torget i Laxå, och nu är den hennes. Foto: Anders Björk

För fem veckor sedan blev Beata Andersson ny ägare till spelbutiken vid torget i Laxå. - Jag hoppas jag är kvar här till jag går i pension, säger Beata till Sydnärkenytt.

Beata Andersson bor sedan 19 år tillbaka i Laxå. Hon är ursprungligen från Polen, men flyttade till Laxå när hon träffade sin man som hon är gift med ännu. 

“Struligt i början, men bättre och bättre”

Under åren i Sverige har hon jobbat som ekonomiassistent och även haft sitt eget. Men att driva en egen butik har Beata haft ögonen på i flera år. Och då specifikt den spelbutik som hon nu tagit över. 

Spelbutiken ligger vid torget. De flesta kunder som kommer in gör det för att lägga något spel eller hämta ett paket. Spelbutiken ligger vid torget. De flesta kunder som kommer in gör det för att lägga något spel eller hämta ett paket.

- Jo, jag har varit sugen länge och för fem veckor sedan köpte jag butiken. Innan jag tog över har jag gått bredvid i några månader, det är mycket att lära sig, speciellt med alla maskiner kring spel, säger Beata. 

Intervjun får avbrytas i närmare 30 minuter därefter. Det är strax efter klockan 16 och Beata är ensam i butiken där det kommer in nya kunder hela tiden. Till slut, äntligen några minuters lugn och ro. 

- Det känns lite bättre nu när jag varit igång ett tag. I början var det mycket strul och det var vissa saker som var svårt att lära sig. Men nu börjar det att sitta, det blir bättre och bättre för varje dag, fastslår Beata.

Vägg avskiljer nu butiker

Tidigare var spelbutiken helt öppen till den livsmedelsbutik som ligger bredvid. Men när Beata nu tagit över har en vägg byggts. Det är ingen speciellt stor butik så det är svårt ändra för mycket, men Beata har möblerat om en del och bland annat fixat till en hörna där kunder kan sitta och ta en kaffe. 

Beata har ordnat en liten kaffehörna, med nya möbler och kaffemaskin. Beata har ordnat en liten kaffehörna, med nya möbler och kaffemaskin.

- Än så länge jobbar jag själv i butiken och vi har öppet varje dag. Framöver kanske jag kommer att anställa nån som kan jobba en eller två dagar så jag får vila lite. Men jag jobbar på nu i början så får vi se framöver.

Hur känner du för framtiden?

- Jag trivs jättebra än så länge, framförallt med att träffa alla människor som kommer och går, jag hoppas att jag kommer fortsätta jobba här till jag går i pension, avslutar Beata Andersson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-30 21:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.