Gå till innehåll
Laxå / Brott

Anlagd brand i Finnerödja – ung man gripen

Publicerad: 16 November 2023 5:59

I natt brann det igen i Finnerödja. Strax efter tre kom larm om en bilbrand på Tallstigen i ett bostadsområde i Finnerödja. Förbipasserande hade sett hur det brann och larmade. Det är tredje gången sedan i lördags det brinner i orten, Polisen misstänker att alla tre bränderna varit anlagda. En man i 20-årsåldern har i natt gripits som misstänkt.

– Bilen stod parkerad på en garageuppfart och räddningstjänsten kunde relativt enkelt släcka branden och därmed förhindra spridning till byggnader, säger SOS-alarm. 

Tekniker är på plats och gör undersökningar, ärendet utreds som mordbrand. Enligt polisen är en man i 20-årsåldern frihetsberövad som misstänkt för försök till mordbrand. Ytterligare utredningsåtgärder får visa om han även kan knytas till de tidigare bränderna, skriver man i händelserapporten.

Misstänkt mordbrand

– Branden i natt utreds som misstänkt mordbrand  för att  bilen stod parkerad intill ett bostadshus. Självklart utreder vi samband med de anlagda bränder som inträffade under helgen. Vi letar spår vid bilen just nu, säger Polisens presstalesperson, Mattias Henriksson.

Natten till söndag brann det i en container vid Carlssons Livs, Ica i FInnerödja.  Söndag kväll tände någon på en altandäörr på ett bostadshus från utsidan.

Annons

laxa