26 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Musik till alla äldreboenden i Laxå

Det är SPF och Studieförbundet Vuxenskolan som anlitat Tivedspojkarna. Foto: Margareta SwensonDet är SPF och Studieförbundet Vuxenskolan som anlitat Tivedspojkarna. Foto: Margareta Swenson

I veckan har alla äldreboenden i Laxå kommun fått besök av Tivedspojkarna som spelat musik utomhus. Sydnärkenytt var på plats när musikanterna kom till Hasselfors

Solen lyste från en klarblå himmel över Hasselfors denna vackra förmiddag den 2 september. Från Edegården hördes sprittande toner från dragspel och gitarr. Det var Tivedspojkarna som underhöll de boende i trädgården.

Spelade under två dagar

Tivedspojkarna hade anlitats av SPF:s lokalavdelning i Laxå tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan för att göra en turné hos alla äldreboenden i kommunen. Under två dagar spelade gänget på sex ställen, runt om i Laxå och i Hasselfors och Finnerödja.

Maria Östlin på Edegården var tillfreds Maria Östlin på Edegården var tillfreds

Eva-Karin Wennerström och Göran Palmqvist, medlemmar i SPFs programkommitté, berättade att tack vare ett fint bidrag från Socialstyrelsen har man kunnat sätta en guldkant på tillvaron för de allra äldsta, som inte själva har en möjlighet att ta sig ut.

Maria Östlin, som jobbar på Edegården intygade att besöket var mycket välkommet.

- Det är kanon! Det är länge sedan man kunnat ha en sådan här underhållning på grund av smittskyddsrestriktionerna. Vi brukar promenera och cykla med våra äldre, så att de får komma ut så mycket som möjligt.

Fem medlemmar i bandet

Tivedspojkarna består av fyra män och en kvinna: Bo Persson och Jonny Davidsson på dragspel, Kate Anér på durspel, Sören Broman på bas och Charles Swenson på gitarr. Orkestern har gamla anor, men den ende som har varit med från start är Jonny Davidsson.

Spelglädjen går det inte att ta miste på. När de sätter fart på fingrarna i Schottis på Kungsbacken, skriven av Charles Swenson, eller Stickan Anderssons Tivedshambo är det svårt att sitta still.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-04 12:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.