Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Yxhult och Kumla kommun i avtal om badplats

Hästhagsbrottet i Hällabrottet är en populär badplats. Nu har ett avtal tecknats mellan Yxhults IK och Kumla kommun gällande skötsel av badplatsen för 2021. En utbetalning på 22 000 kr ska ske efter säsongen.

​Avtalet gäller mellan 17 maj och 4 september.

Det innebär att Yxhults IK under denna period har koll på badplatsen med daglig skötsel och annat. Bland annat ska tillsyn ske varje morgon där det kontrolleras att livbojar sitter där de ska. Städning av området ska ske vid behov.

Den här bilden har några år på nacken. Men Hästhagsbrottet är sig rätt likt än idag. Foto: Kumla kommuns bildarkiv. Den här bilden har några år på nacken. Men Hästhagsbrottet är sig rätt likt än idag. Foto: Kumla kommuns bildarkiv.

​Soptunnor ska ställas fram för hämtning inför hämtningsdagar och sedan ställas tillbaka. Daglig tillsyn av toalett och omklädningsrum ska ske. Mindre reparationer, som exempelvis laga ett trasigt staket, ska kunna göras. Och har skadegörelse skett ska det omgående meddelas till kommunen.

Avtalet är undertecknat av Tim Greneby, som är Fritidschef hos Kumla kommun och Ove Lindqvist som är ordförande hos Yxhults IK.

- Det är femte eller sjätte året som vi ansvarar för städning och skötsel vid badet, skriver Ove Lindqvist om avtalet.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-06 11:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.