Gå till innehåll
Kumla / Fotboll
En grupp fotbollsspelare som poserar för ett foto på en fotbollsplan.

Yxhult är den enda förening i Kumla kommun med ett damlag i fotboll. Foto: Privat.

Uppflyttning till Division 3 för damlag

Publicerad: 26 November 2023 14:12

FOTBOLL: Yxhult IK:s damer har blivit uppflyttade till Division 3. Laget kom tvåa i Division 4 under 2023 och nyligen blev det klart att det räckte för uppflyttning. - Vi är stolta över vårt unga lag, säger ordförande Ove Lindqvist.

Yxhult slutade tre poäng bakom IK Sturehov. Det var inte helt klart direkt efter säsongens slut att det skulle räcka, men nu har klartecken kommit om att det var nog för uppflyttning.

-En plats som betyder oerhört mycket för den fortsatta satsningen på flick- och damfotboll i klubben. Vi är oerhört glada och stolta över att vårt unga lag nu tar nästa steg vilket också innebär att vi till kommande säsong har både damlag och herrlag i Division 3. Vem hade kunnat förutspå det för tio år sedan, säger ordförande Ove Lindqvist.

För damerna blir det därmed längre resor nästa säsong. Men kortare för herrarna.

-Att ta det här steget kräver bättre förberedelser i form av träning, men även organisation och jobb med att stärka ekonomin. Något som gäller hela klubben efter ett tufft 2023, där herrlagets långa resor i Division 2 varit allt för kostsamma. Spel i Division 3 med många Örebrolag, och där längsta bortaresan blir Nyköping, sparar många sköna slantar.

INFO: Seriesystemet för damlag har i länet som lägst Division 4 som seriespel. För herrar är lägsta nivån Division 7.

Annons

kumla