08 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Yxhult visar form

FOTBOLL: Yxhults IK tog en stark poäng när man borta kryssade mot tabelltvåan Kungsörs BK under fredagskvällen. - En av säsongens bästa matcher, skriver ordförande Ove Lindqvist.

Hela 319 åskådare kom för att se matchen på Runevallen och de fick se ett tidigt ledningsmål i den nionde minuten för Yxhult genom Eskil Alm efter hörna. 

Albin en gigant

Därefter var Kungsör nära kvittering, men Yxhults målvakt Kristoffer Jonsson gjorde en makalös räddning. Kungsör är seriens målgladaste lag och har snittat över tre mål per match, men Yxhult höll nollan till halvtid. 

Det dröjde till minut 80 innan de fick hål på Yxhult, och 1-1 stod sig sen tiden ut. Yxhult hade tvåan inne, men det dömdes bort för offside, mycket tveksamt enligt yxhultarna. 

- Albin Andersson i backlinjen var en gigant och det här var en av säsongens bästa insatser, anser ordförande Ove Lindqvist om drabbningen.

Yxhult är kvar på femte plats i Division 3 Västra Svealand efter poängen. Kungsör tappade i sin jakt på ettan IFK Kumla som nu är fyra poäng före och dessutom har en match mindre. En match IFK spelar idag lördag kl 14 i Idrottstparken. (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-10 11:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.