Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
10 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Yxhult befäster serieledningen

Värmen ett gissel när fotbollsmatcher skall genomföras när det är som hetast och så var det i dag på Mobvallen där Hertzöga BK med sitt ungdomliga lag var på besök. Yxhult öppnade bäst och skapade ett antal chanser, men det åskådarna förmodligen kommer ihåg mest är antal felpassar inte bara från hemmaspelarna utan gästerna som hade samma problem..

Simon Karlsson fick anspänningen att släppa något när han i den 30 spelminuten gör 1-0 och därpå följde ett antal chanser varav gästernas försvarare räddade på mållinjen efter fint spel där Gabriel Pettersson sköt och åskådarna jublade redan för mål.

1-0 i paus ökades sedan på till 2-0 av Gabriel Pettersson fint framspelad av Fadi Al Choury i den 64 spelminuten och samma veteran svarade för en liknande pastej till Kristorer Näfver som enkelt lobbade över gästernas målvakt till 3-0 i den 72 spelminuten.

Yxhult tog över taktpinnen i den andra halvleken och inhoppande Dawda Camara han med att skjuta i stolpen och strax utanför innan gästerna lyckades i en tilltrasslad situation reducera till 3-1.

Serieledning för Yxhults IK, men inte läge att slå sig till ro utan nu följer två tuffa matcher. Hemma på fredag 21 augusti mot Kungsörs BK samt helgen därpå Säffle borta.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-08-16 14:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.