28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ordförande Ove upprörd

Mariebergs IK och Yxhults IK möttes i åttondelsfinal i cupen  på söndagskvällen. Yxhult vann efter straffar, men ordförande Ove Lindqvist var ändå mäkta irriterad på en hemmaspelares osportliga uppträdande. 

Hemmalaget Marieberg hade två straffar till förfogande och satte en

Man kunde sedan öka på till 2-0 innan Yxhult kom igång och skapade chans på chans, men det dröjde till den 26 minuten innan Fadi Al Choury gjorde mål på straff efter att Mattias Pettersson blivit bryskt fälld i straffområdet.

Den senare kunde efter ytterligare fyra minuters spel kvittera till 2-2 innan Fadi i 45 minuten sköt en hörna direkt i mål och YIK gick till pausvila med ledning 3-2.

Ove Lindqvist är på krigsstigen. Foto: Anders Björk

Fadi fortsätter målskörden och gör sitt tredje spelmål i 64 spelminuten.

Bara några minuter senare trampar dagens målvakt i YIK Adam Nykvist ned i en grop i samband med en utspark och kan med nöd och näppe fortsätta matchen hård lindad och svårt att förflytta sig.

Vårt försvar glömmer bort hans skada och slår en för lös passning hem, som en Mariebergsspelare är snabb att utnyttja och reduceringen är ett faktum.

Så till matchens snackis och det sämsta uppträdande jag någonsin upplevt på en fotbollsplan under mina 60 år i gebitet. En av våra spelare ligger skadad och vi förpassar bollen ut över sidlinjen för att kolla av honom.

Den skadade spelaren byts ut och Marieberg helt enligt fairplay kastar bollen tillbaks mot våra spelare.

Till allas häpnad tar då Mariebergsspelaren Alen Rastoder bollen och springer mot vårt mål, där alla våra spelare inklusive målvakten bara står och tittar i tron att det är en ploj. Icke sa Nicke utan Alen Rastoder skjuter bollen i mål till 4-4 med sju minuter kvar att spela.

Han hämtar bollen i nätmaskorna och springer och lägger upp den för avspark. Ilskan hos våra spelare, supportrar och även spelare i hemmalaget som skämdes över hans uppträdande kunde ha slutat i oerhörda våldsamheter.

Yxhult tryckte på den återstående speltiden, men ribban och starkt försvarsspel av Marieberg höll spänningen till liv fram till slutet.

Det gick till straffar där Alen Rastoder var först ut för Marieberg och sköt i ribban. Våra spelare satte fyra straffar och matchen slutade med seger för YIK med 8-6 och nu får laget möta Vretstorps IF på bortaplan i augusti.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-01 21:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.