03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Woffinden illa skadad

Indianernas världsmästare Tai Woffinden skadade sig illa i en krasch i Polen i fredags kväll. Han bröt en kota i ryggraden och beräknas vara borta minst en månad. 

Det var en match mellan Woffindens klubb Wroclaw och motståndarna Lublin som olyckan var framme redan i det första heatet. En bruten kota i ryggraden, fraktur på skulderblad och skadade lungor blev utfallet.

"Jag har lämnat sjukhuset och färdats 500 km till Wroclaw för att undersökas av ryggradsspecialister och efter en magnetkameraundersökning visar det sig att det rör sig om att bröstkotan T4 och inte T3 som är bruten tillsammans med frakturen på skulderbladet. Som det ser ut nu kommer jag att vara borta i en månad och vi får se hur min nacke läker under den perioden”, skrev Woffinden på Twitter efter händelsen.

Woffinden kunde själv ta sig upp på benen efter olyckan. Men efter röntgen senare kunde skadorna konstateras. Indianernas närmaste match är 20 juni hemma mot Piraterna. Laget leder serien och är obesegrade efter fem omgångar.

Någon eventuell ersättare för Woffinden är inte klar ännu. Återstår att se om man väljer att plocka in någon. (ABj)

Då vårt webbhotell haft stora problem med driftstörningar sedan i lördags morse har det inte gått att skriva om detta förrän nu.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-10 22:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.