Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Willys öppnar ny butik i norra Kumla

Närmaste Willys finns i Marieberg, men ingen finns i Sydnärke sen tidigare. Foto: WillysNärmaste Willys finns i Marieberg, men ingen finns i Sydnärke sen tidigare. Foto: Willys

Livsmedelskedjan Willys kommer att etablera sig i norra Kumla, inte långt från Lidl. Butiken ska ge ett 30-tal nya arbetstillfällen och öppnar preliminärt 2023.

Butiken kommer att byggas vid Vägtorget, i skogen som finns bredvid den obemannade bensinstationen. Det har pratats om en ny butik i norra Kumla i flera år då den delen av kommunen växt mycket och kommer växa än mer. 

“Kommer attrahera många kumlabor”

I ett pressmeddelande fastslås att butiken kommer att bli 3 200 kvadratmeter stor. Fastigheten kommer att byggas av KMI Fastigheter och hyras av Willys. 

Det finns sedan tidigare ingen Willys i Sydnärke. Kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson (S), tidigare ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, gläds över det nya tillskottet. 

- Att locka nya företag till kommunen är ett ständigt pågående arbete, därför känns det idag extra kul att kunna välkomna en av Sveriges största livsmedelskedjor till Kumla. En etablering som denna innebär flera nya arbetstillfällen vilket är glädjande samt att Willys läge vid vägtorget kommer att attrahera många Kumlabor att göra sina dagliga inköp där. 

Även kommundirektören Daniel Jansson Hammargren uttalar sig.

- Vi är mycket glada över denna etablering som skapar arbetstillfällen i vår kommun men också fler valmöjligheter till handel för kommunens invånare. Vidare är det även ett bevis för att Kumla är en attraktiv plats att etablera sig på. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-07 11:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.