Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla tog viktig seger när poängkungen avgjorde

Jonatan Fornbrant och Victor Wänghult var glada efter att bärgat tre viktiga poäng. Foto: Anders BjörkJonatan Fornbrant och Victor Wänghult var glada efter att bärgat tre viktiga poäng. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla tog en väldigt viktig trepoängare när man besegrade Grums IK med 3-1 under onsdagskvällen i Hockeyettan. Segermålet gjordes av poängkungen Victor Wänghult som var tillbaka i laget efter att varit skadad.

​Efter ett par bortaförluster förra veckan hade Kumla hamnat lite knyckligt till i tabellen. Fem poäng hade man upp till kvalstrecket så ytterligare en förlust i kvällens match mot Grums hade varit väldigt jobbig. ¨

Mål av nyförvärv igen

Grums, som låg några placeringar högre upp i tabellen, var väldigt organiserade bakåt och svåra att skapa chanser mot. Men Kumla tog ändå ledningen i slutet av första genom nyförvärvet Oscar Geschwind. Han gjorde även Kumlas enda mål i förra matchen mot Lindlöven, som var hans debut i Kumladräkt.

Andra perioden blev mållös.

I tredje perioden blev Kumla, som så många gånger förr, för passiva när de har en ledning att gå på, och Grums kunde rättvist kvittera. Lite som en blixt från klar himmel kom därefter 2-1 för Kumla som visade sig bli segermålet.

Poängkungen Victor Wänghult drog iväg en handledare som letade sig in i mål med åtta minuter kvar att spela.

Fornbrandt hade vaknat på rätt sida

Wänghult har saknats för Kumla i ett par matcher på slutet på grund av ryggproblem. Kumla har i dessa matcher kammat noll, självklart betyder han massor för laget och här klev han fram och avgjorde.

För Kumla spelade därefter av matchen exemplariskt, och Oscar Svanborg kunde sätta sista målet till 3-1 i tom bur. Målvakten Jonatan Fornbrandt gjorde en mycket bra match och räddade 32 skott.

Han fick lovord av Victor Wänghult efteråt.

- Han skötte sig riktigt jävla bra. Det är tryggt att ha honom där bak när han spelar som idag. Jag är glad för hans skull, säger Wänghult efteråt.

“Kramp i benen hela tredje perioden”

Hur kändes det att vara tillbaka efter skadan?

- Jag har gjort en träning bara och dessförinnan legat still i tio, tolv dagar så jag var ganska trött efter halva matchen och hade kramp i benen hela tredje perioden. Men det gick ju bra ändå och det var skönt med tre poäng.

Målvakten Fornbrandt tyckte det var skönt ha tillbaka Wänghult.

- Det är fantastiskt. Och det är inte bara finlir utan han sliter lika hårt som alla andra. Sen är han en sån spelare som avgör matcher, så det är skönt att ha honom tillbaka, säger Jonatan Fornbrandt.

Värd att nämna är också backen Hampus Rönning som måste slagit nån form av rekord gällande täckta skott. Han stod i vägen nästan lika ofta som Fornbrandt!

Kumla klättrade i och med vinsten en placering i tabellen och är nu “bara” två poäng under kvalstrecket. Nästa match är på fredag borta mot Köping.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-03 21:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.