24 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sju poäng av Hannes vid seger i toppmöte

Kumla är ruskigt starka i slutet på matcherna. Här har Jacob Lihagen satt avgörande 7-6 mot Skoghall. Foto: Anders BjörkKumla är ruskigt starka i slutet på matcherna. Här har Jacob Lihagen satt avgörande 7-6 mot Skoghall. Foto: Anders Björk

INNEBANDY: Kumla låg under med tre mål när topplaget Skoghall gästade. Men laget kom ikapp och avgjorde på övertid. - Vi vet att vi är starka där, säger backklippan Hannes Karlsson som slog till med sju poäng.

Kumla är obesegrade på hemmaplan denna säsong. Men det har varit nära förlust flera gånger och även denna match var ytterst nära. Men laget har en anmärkningsvärd förmåga att hitta olika vägar till vinst. 

Hannes var inblandad i allt

När Skoghall 14 minuter in i andra perioden satte 5-2 så såg det mörkt ut för Kumla. Men årets upplaga har nånting extra och dessutom har man seriens bäste spelare i Hannes Karlsson.

Backen, som leder hela seriens poängliga, låg bakom det mesta när Kumla kämpade sig ikapp och förbi. Tre mål och fyra assist är starka papper! Hannes var alltså inblandad i varenda mål som Kumla gjorde.

Hannes Karlsson i Örebrotröjan, där han spelade i högsta ligan. Men han trivs bäst i hemmaklubben Kumla. Foto: Privat

Han kvitterade till 6-6 med mindre än två minuter kvar och spelade sedan fram till Jacob Lihagens avgörande på övertid, ett mål som var en målvaktstavla bör sägas. Två nya poäng till Kumla alltså.

- Idag var vi väl inte så bra kanske, men vi vänder ett tremålsunderläge och det är jäkligt starkt! Skoghall är på hugget och vi hänger inte med ett tag, men vi tar det till slut och det är det viktigaste, summerar Hannes Karlsson.

"Dumt att klaga"

Vad är grejen med er och sena avgöranden i år?

- Vi har vunnit alla matcher som gått till sudden och vet att vi är starka där, och vi vågar gå för det och vill vinna varje gång (lägg till flertalet avgöranden i slutminuten av matcher som inte gått till sudden)

Och för egen del då, hur känns spelet?

- Det känns väl bra, jag spelar i en femma där vi vet att pressen är på oss och vi har gjort det riktigt bra hittills. Dumt att klaga på denna inledning, avslutar Hannes Karlsson.

Målen för Kumla gjordes av Hannes Karlsson 3, Jakob Axelsson 2, Felix "Frulle" Frödin och Jacob Lihagen 1. Kumla är därmed tvåa i Division 1-tabellen, de fyra bästa i serien får kvala mot Allsvenskan. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-29 22:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.