15 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla segrade hemma i jämn batalj

Slutsignalen har ljudit och Kumla kan jubla över lagets andra raka trepoängare i division 1. Foto: Anders BjörkSlutsignalen har ljudit och Kumla kan jubla över lagets andra raka trepoängare i division 1. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Det var ingen storstilad insats, men det räckte ändå till tre poäng och andra raka segern när Kumla besegrade gästande Eskilstuna Linden med 3-2.

Eskilstuna är en förhållandevis stor stad, men sporten ishockey har länge varit som en svart fläck på kartan. Nu har man alla fall fått upp nykomlingen Eskilstuna Linden Hockey i division 1.

Powerplay funkar riktigt bra

Och gästerna var laget som tog ledningen i andra perioden efter fyra minuter. Kumla vände dock på steken i samma period med två mål i powerplay, en spelform man varit väldigt lyckosamma i än så länge.

Martin Eberhardsson kvitterade och Oscar Svanborg gav Kumla ledningen med ett snyggt avslut i bortre klyckan. Kumla var klart bättre här och kunde/borde gjort fler mål. Men 2-1 stod sig perioden ut.

Eskilstuna var klart rappare när sista perioden drog igång och Kumla var inte på tårna, så 2-2 kändes inte ologiskt. Matchen stod därefter och vägde, det kändes som det kunde gå hur som helst.

Då slog målfarlige Martin Eberhardsson till igen.

"Alla på isen är ett hot"

Pucken dök upp framför mål. Eberhardsson tvekade inte utan drog till direkt och målvakten Oliver Eriksson hann inte med. I slutet åkte sen Eskilstuna på en utvisning när de jagade kvittering till 3-3.

- Skönt att vi kan vinna en match där allt inte funkar helt hundra. Laget har bra karaktär! Vi har vissa fina sekvenser och de måste vi ta med oss, sen ska vi även ta med oss sättet vi stänger matchen på i slutet, säger Eberhardsson.

Ert powerplay ser riktigt vasst ut år?

- Det är för att alla på isen är ett hot för motståndarna. Vi söker inget speciellt avslutsläge utan vi har fem tänkbara målgörare hela tiden och då blir det svårt att sortera in oss. Detta gäller även den andra PP-uppställningen. Jag tror hemligheten är att vi tränar PP regelbundet och har en tydlig plan över vad vi vill göra, fastslår Martin Eberhardsson.

En vecka till nästa match

"Fornbrant bra i målet och kedjan med Lindberg, Östergren och Eberhardsson klart bäst hos oss", hälsar tränare Erik Planeby.

Kumla har därmed vunnit tre och förlorat tre matcher i serien och tagit 9 av 18 poäng. Ingen match spelas i helgen för laget utan man får vänta till nästa onsdag då Forshaga väntar borta.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-02 21:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.